Od 1. března začínají registrace na očkování 70+

Od 1. března bude zpřístupněna registrace k očkování pro lidi starší 70 let. Dosud se mohli registrovat pouze senioři nad 80 let. TOTEMové call centrum určené pro pomoc s registrací lidem, kteří si neví rady a nemá jim kdo jiný pomoci, funguje zároveň pro obě věkové skupiny. V provozu jsou dvě linky:

PRO PLZEŇ: 374 780 960

PRO PLZEŇSKÝ KRAJ: 374 721 689

Přestože se připravujeme na velký nápor telefonátů, prosíme vás, abyste nevolali hned 1. března. Naše kapacity jsou omezené, takže je možné, že bychom nezvládli vyřídit všechny telefonáty. A vzhledem k tomu, že nyní se teprve ve větší míře rozjíždí očkování seniorů nad 80 let, není kam spěchat. Momentálně se zdá, že důležitější než datum registrace k očkování, je spíše datum narození. Podle toho – od nejstarších po nejmladší – totiž nyní přichází zvací SMS k výběru termínu očkování.

Pokud voláte k nám na linku, tak příhodnější čas pro telefonát je po poledni. Tou dobou přijímáme zpravidla mnohem méně hovorů a operátoři se vám mohou plně věnovat. V případě, že se vám na druhé straně hned někdo neozve, nechte telefon dostatečně dlouho zvonit.

A JAK PŘESNĚ NAŠE LINKY FUNGUJÍ?

V pondělí až pátek od 9 do 15 hodin jsou u telefonu připraveni operátoři. Ti zjišťují, jak budou chtít senioři v souvislosti s registrací k očkování pomoct. Existují tři způsoby. Prvním a nejčastějším je vyplnění registračního formuláře po telefonu. Druhou možností je provedení registrace při osobní návštěvě jednoho z kontaktních míst, buď přímo v TOTEMu v Bolevci, nebo na úřadech městských obvodů Plzeň 1Plzeň 2Plzeň 3 nebo v D klubu v obvodu Plzeň 4. Posledním způsobem pomoci s registrací je osobní návštěva dobrovolníka u seniora doma.