Dobrokoutek

aneb Kraslice od srdce…

TOTEMoví dobrovolníci připravili Relaxační klub pro sestřičky z COVID oddělení. Nápad vznikl v plzeňské fakultní nemocnici a my jsme oslovili dobrovolnice a dobrovolníky, kteří by chtěli vytvořit malou dobrovolnickou skupinu, která by různými způsoby pečovala malou chvilku o ty, které už téměř rok bez oddechu pečují o naše sousedy, kamarády a blízké.

Máme 11 dobrovolníků, kteří budou s laskavostí vařit čaj a kávu, kteří dokáží něco zajímavého tvořit a vyrábět u stolku jako pozvánku na společné tvoření a povídání, kteří pustí muziku nebo film, kteří jemnou technikou dokáží namasírovat unavené dlaně nebo spánky, a kteří přinesou i další nápad, jak ulevit zmoženému tělu a duši.

Protože situace a hygienická omezení nám momentálně neumožňují chodit do klubu fyzicky, rozhodli jsme se udělat jakýsi „Relax klub na dálku“. Každý týden pošleme něco, co sestřičkám dá vědět, že na ně myslíme a chceme je podpořit. Malovaný kamínek, TOTEMový bylinkový čaj… A protože se blíží Velikonoce, napadlo nás trochu vás do toho našeho snažení vtáhnout…

Co takhle připravit sestřičkám „Kraslice od srdce“ a přinést jim kousek velikonoční nálady?

Řada z vás se jistě někdy pustila do zdobení vyfouknutých vajíček, aby je pak mohla zavěsit na březové větvičky nebo položit do misky na stole. Technik, jak duté vajíčko okrášlit je spousta, tradičních i novodobých – určitě mezi nimi máte svojí oblíbenou a bude pro vás hračka přispět několika malovanými či jinak ozdobenými vajíčky do naší velikonoční sbírky pro sestřičky.

Pojďme společně podpořit ty,
které potřebují sílu, když nám nemoc zaklepe na dveře…

Než se vrhnete do tvoření, přidáme ještě pár informací:

  • Zdobte pouze vyfouknutá vajíčka, ne ta vařená natvrdo, ta by totiž nemusela vydržet do doby, než je budeme předávat…
  • Budeme rádi, když kraslice donesete po třech kouscích, abychom pak mohli sestřičkám vytvořit velikonoční balíčky.
  • Ozdobená vajíčka je třeba do TOTEMu doručit do 24. 3. 2021, abychom je s dobrovolníky stačili zabalit a připravit k předání. To proběhne těsně před Velikonocemi.

Pro bližší informace se můžete obrátit na recepci TOTEM, z.s., tel.: 377 260 425, email: rezervace@totemplzen.cz