Prázdniny v Nové Hospodě

I během prázdnin to na Nové Hospodě žije!

I přes nestálé počasí se ve středu 14. července v TOTEMu Nová Hospoda povedlo báječné dopoledne při hře pétanque. Nálada byla výborná, plno smíchu, povídání a taky pohybu. Herní výkony byly více než vyrovnané, často rozhodoval až poslední hod v sérii. Prostě skvělé sportovní klání v duchu fair play a se spoustou legrace. Příště se na pétanque chystáme 18.8., přidejte se k nám!

V TOTEMu trénujeme nejen pohyb, ale také paměť. Oproti zbytku roku jsme se sešli v trochu komornějším složení. Každou lekci zahajujeme přehledem, jaké výročí toho dne slavíme, jaká pranostika se k aktuálnímu datu vztahuje, kdo z významných osobností by slavil či slaví narozeniny apod. Na 20. červenec připadlo 99. výročí narození Karla Krautgartnera, saxofonisty, jazzového skladatele a dirigenta. Při té příležitosti jsme se s účastnícemi kurzu společně podívaly na krátký dokument o tomto českém hudebníkovi. Bylo milé pozorovat, jak si naše klientky s prvními tóny písně začaly podupávat do rytmu a pochvalovaly si možnost zaposlouchat se do hudby svého mládí 🙂

22. července jsme se vydali do Prahy. Správně vlastně vydaly, protože výprava byla v dámském složení. A ještě i v mezigeneračním a dokonce mezinárodním. Navštívily jsem nádhernou výstavu Sluneční králové a pak jsme pokračovaly procházkou po prosluněné Praze. Krásný výlet, báječná atmosféra, dobře nám bylo!

Neostýchejte se a přidejte se k nám na některé z našich dalších akcí!