I v létě to v TOTEMu žije…

Vernisáž výstavy obrazů a zpívaná na terase

Ve středu 14.7.2021 se v TOTEMu uskutečnila vernisáž výstavy obrazů naší dobrovolnice Jany Bystřické. Popravdě jsme ani my sami netušili, jaký talent je v Janě ukrytý. Obrazy jsou opravdu krásné, sálá z nich pozitivní energie a je radost se na ně podívat. V přátelské atmosféře se hosté vernisáže s Janou seznámili a se zaujetím si její krásné obrazy prohlédli. Chcete je vidět i vy? Pak nás neváhejte v TOTEMu navštívit.

Tentýž den si hosté i naši klienti poseděli a zazpívali na terase TOTEMu za líbezných tónů kytary pana Ladislava Šimona, který je naší dobrou duší a vždy nám rád a moc hezky zahraje k poslechu i k tanci.

Exkurze Selský dvůr U Matoušů

V pátek 16.7.2021 skupina našich klientů navštívila Selský dvůr U Matoušů v Plzni v Bolevci, který je nazýván venkovskou idylou uprostřed města. Jako zázrakem se totiž uprostřed plzeňského panelového sídliště zachoval kousek vesnické zástavby, který dominuje Bolevecké návsi a nabízí nahlédnutí, jak se žilo sedlákům v okolí Plzně, jak prožívali běžné každoroční činnosti, a v neposlední řadě tvoří klidnou oázu v bouřlivém městě. Navštívili jsme nejen dvůr s expozicemi ve stodole, stájích a sýpce, ale měli jsme domluvenou i komentovanou prohlídku, kdy se po velice zajímavém výkladu paní průvodkyně ještě rozvinula bohatá diskuse o dřívějším vybavení domácností, stylu bydlení, hospodaření atd. Určitě všem vřele doporučujeme návštěvu…

Na fotografie z vernisáže výstavy, zpívané a exkurze se můžete podívat ve fotogalerii níže.