Byli jsme na Prvním zvonění

Ve středu 1. září 2021 jsme vyrazili se třemi dobrovolníky na akci pro školáky do Borského parku. Vzhledem k hezkému počasí a opravdu nabitému programu byla louka plná dětí, rodičů i prarodičů. U našeho stánku byla připravená ukázková stezka s úkoly, kterou ve větším měřítku nabízíme i na našich akcích. Děti si mohly procvičit motoriku u hry s provázky a kuličkou, kterou musely dovést přes malá propadla až do nejvyšší branky. Pak vystartovaly na slalom mezi kužely, jenže nebylo to jednoduché – vše musely zdolat na chůdičkách. Na závěr se mohly vyfotit v oboustranném fotokoutku jako kouzelník Gandalf nebo ledová královna Elsa.

V propagačním stánku pak dobrovolníci předávali malé dárečky všem, kteří prošli naši úkolovku. Kolemjdoucím jsme poskytovali informace o našich nejbližších akcích pro rodiny s dětmi, o dobrovolnictví a službách, které obyvatelům Plzně nabízíme. Děti ale mnohem víc lákalo kolo štěstí a užívaly si napínavé čekání na výhru i překvapení, jaká odměna k nim z jedné ze čtyř plných krabic zamíří.

Díky nebývalému nadšení dětí a zejména dobrodiní jejich rodičů, kteří účastí dětí v kole štěstí podpořili naši organizaci 50korunovým příspěvkem, jsme skončili s úžasným celkovým výtěžkem 5.750 Kč. Všem účastníkům moc děkujeme za milá setkání, dětem za radost v očích a dobrovolníkům za pomoc při opravdu náročném odpoledni.

Za dlouhodobou podporu patří velký dík i Euronova Group, která nám účast na akci pořádané ÚMO Plzeň 3 nabídla, a také sponzorům, od nichž pocházely odměny do kola štěstí  – společnosti Kooperativa, ÚMO Plzeň 1, Zdravotní pojišťovně MV, SVKP a mnohým dalším. Dva snímky s našimi stanovišti se dostaly i do fotogalerie plzeňského Deníku (č. 10 a 15).

Přejeme všem školákům úspěšný rok, rodičům spokojené děti a těšíme se na setkání na dalších akcích!

Náhledové foto k příspěvku – Deník/V. Zimová, ostatní fotografie TOTEM/T. Holub