Veganské vaření v TOTEMu

Co je veganství a proč se lidé stávají vegany? Jak se vaří chutné veganské  recepty bez masa, mléka a vajec? Právě to jsme si vyzkoušely poslední květnový týden ve veganském kuchařském workshopu, který připravila a vedla Leila Jörger – evropská dobrovolnice z Německa pobývající rok u nás v TOTEMu.

10 žen společně vařilo pestré veganské recepty – palačinky s houbovou omáčkou, cizrnové placky Falafel s avokádovým guacamole, slaný cuketový koláč quiche, zeleninový salát a Donauwelle – tradiční německý dort ve veganské verzi. Na upečených, uvařených a usmažených dobrotách jsme si pak všechny společně pochutnaly v příjemné atmosféře u jednoho stolu.

Pokud byste i vy chtěli vyzkoušet některé z veganských jídel, mrkněte na vyzkoušené recepty a pusťte se do toho.

Ke stažení