Místo setkávání se

Projekt Místo setkávání svým obsahem vytváří v Bolevci a v TOTEMu prostor pro setkávání se lidí s různými zájmy, v různém věku, ale se společnou potřebou být aktivní jak ve svém životě, tak v životě dalších lidí.

Široké veřejnosti nabízíme:

  1. Výstavy v galerijních prostorách TOTEM, z.s. Společný prostor, kde se potkávají profesionální i neprofesionální umělci (výtvarníci, fotografové a další), kteří v našich prostorách dostanou příležitost prezentovat svou tvorbu. Výstavy jsou osvědčeným prostředkem pro setkávání lidí, a také příležitostí oživit zájmy u lidí, kteří se umělecké tvorbě chtěli věnovat, ale v produktivním věku upřednostňovali něco jiného, nebo se tvorbě věnovali v minulosti.
  2. Rozcestník jednorázových akcí Nabídka jednorázových kulturních a dalších společenských akcí, které vždy na měsíc dopředu nabízíme veřejnosti – jde o přednášky, besedy, workshopy, výtvarné dílny, koncerty, atd. Touto cestou nabízíme možnost aktivně se zapojit a najít si svůj prostor a oblast zájmu i lidem, kteří se nemohou nebo nechtějí vázat k pravidelné docházce do některých z mnoha aktivit naší organizace.
  3. Kluby s různým zaměřením pro širokou veřejnost jako komunitní prostor pro obyvatele obvodu Program klubů si vytváří klienti sami, vedou je aktivní dobrovolníci. V současnosti funguje komorní pěvecký sbor KOST, pingpongový klub, Mateřský klub Rozmarýnek, TOTEM Art – klub výtvarníků, Světlonoš(ž)ky – divadelní klub, klub mezigenerační městské zahrady, klub Patchworku.