Velikonoční tvoření v zoo

Na Velký pátek lidé buď odpočívají a lenoší nebo jsou v největším shonu s přípravou velikonoční pohody. My jsme s klientkami rukodělných prací tento výjimečný den využily ke kreativní tvorbě. Navštívily jsme velikonoční jarmark v zoologické zahradě v Plzni, kde jsme se kreativně vyřádily. Vyráběly jsme krásně barevné jarní látkové tulipány a malinké a roztomilé motýlky z papíru. U naší tvořivé dílny se zastavilo mnoho návštěvníků, především dětí, které si rády vytvořily tulipán či motýlka.

Do zoo jsme s sebou přinesly i naši TOTEMovou výstavku, návštěvníci si tak mohli zakoupit i různé maličkosti z rukou našich šikovných klientek. Největší zájem byl o stromečky z korálků a háčkovaná zvířátka. Ve volných chvílích jsme obdivovaly výtvory ostatních účastníků jarmarku. K vidění byla látková šitá zvířátka, která si děti mohly vybarvit podle své fantazie. Obdivovaly jsme nádherná vajíčka zdobená různými technikami – vrtaná, malovaná, zdobená voskem i drátovaná.

Nejvíce nás fascinovala obří pštrosí vejce, která byla krásně barevná a precizně malovaná. K vidění byly i pomlázky, jarní čelenky, velikonoční dekorace a mnoho dalšího. Celý den jsme si moc užily a těšíme se na příští rok.