Šetrnost k přírodě jako společenská událost a prostor pro zábavu? Ano, přesně tak!

Ekologické chování a šetrnost k přírodě je dnes velké a důležité téma. Svůj podíl na předání přínosných rad a tipů si vzala za úkol naše německá dobrovolnice Emma, která si připravila sérii tří tvořivých workshopů právě v této tematice.

První workshop proběhl ve středu 13. dubna a jeho náplní bylo použití starších věcí, které můžeme najít v našich domácnostech, a jejich proměna ve znovupoužitelné produkty. Pro účastníky byly připravené bavlněné ručníky, šicí stroj, svíčky ze včelího vosku a plátěné ubrousky.

Ptáte se, co lze z těchto věcí vytvořit?

Vyráběly se omyvatelné ubrousky na potraviny, na které byly využity svíčky ze včelího vosku a plátěné ubrousky, potom pratelné odličovací tampónky z bavlněných ručníků vystřižených do koleček a sešitých k sobě. Vznikly tak pomůcky, kterým zvládne doma najít využití každý.

Zúčastnění se prostřídali u všech aktivit a vedle příjemně stráveného času s ostatními si každý odnesl své výrobky. Na konci také proběhla diskuze, jak lze produkty maximálně využít a jak se k ekologickému chování můžeme stavět efektivněji a se zábavou.

Pokud rádi tvoříte a tato tematika vás zajímá, rádi vás uvidíme na dalších ekologických dílnách s Emmou. Tu nejbližší vám nabídneme v květnovém TOTEMovém rozcestníku, který vychází již tento pátek. Využijete možnost dozvědět se něco nového a zajímavého a navíc si něco i vyrobit? Zarezervujete si své místo včas!