Filmová kavárna s Beou – setkání u filmu s diskuzí i zákuskem

Mezigenerační setkání… takhle stručně můžeme popsat filmovou kavárnu s Beou, TOTEMovou evropskou dobrovolnicí ze Španělska. Jednou měsíčně se jak senioři, tak mladí lidé, studenti i plzeňští dobrovolníci u nás v TOTEMu scházeli, aby se společně podívali na film a volně si o něm podiskutovali.

Promítaly se filmy různých žánrů, s různými tématy, které vedou nejen k zamyšlení, ale i ke sblížení jednoho s druhým. Po skončení filmů si přítomní společně předávali poznatky, postřehy i názory a zpestřili si večer také zákuskem, kávou nebo s kinem neodmyslitelně spjatým popcornem.

Jedním z hlavních záměrů těchto setkání nebylo nic jiného, než přiblížit rozdílné generace, které bohužel velmi často zůstávají v naší společnosti oddělené, i přesto, že se jedna bez druhé neobejde a mají si vzájemně co nabídnout.

Mladší generace do diskuzí často přinášely svoji energickou stránku, plnou naděje a nových nápadů, zatímco starší generace nabízely klid a životní moudrost, kterou nabyly skrz dlouhá léta plných rozmanitých zkušeností. Přítomní z této netradiční aktivity odcházeli se zajímavými zážitky, dozvěděli se nové informace o sobě, ostatních i o světě a zvládli při tom poznat i další lidi, dopřát si příjemnou kavárenskou atmosféru a dobře se pobavit.