Odpoledne plné zábavného tvoření

V TOTEMu na Nové Hospodě jsme se po čase opět pustili do tvoření. Tentokrát jsme vyráběli přáníčka a květinové dekorace.

Na dozdobení přáníček jsme využívali ručně vyrobené růžičky z papíru. Nám v tom pomáhal lis na papír, který nám polotovary vykrájel, ale také jsme si ukázali jak jednoduše vyrábět květiny doma bez lisu:

Na květiny potřebujeme papír, ideálně ve tvaru čtverce (krásně se hodí papírové barevné bločky na poznámky, které seženeme v kancelářských potřebách, v papírnictví nebo na pracovním stole). Ze čtverečku si zastřižením rohů vytvoříme kolečko. Když máme kolečko hotové, začneme postupně od kraje stříhat dokulata, vznikne nám spirála. Stříháme až úplně do středu. Spirálu namotáváme na špejli, kterou je nutné na konci trochu naříznout, aby vznikla mezírka, do které koneček spirály uchytíme a začínáme od vnějšího okraje. Motáme, až nám vznikne trychtýřek. A to je naše květina, růžička. Růžičky se poté lepí tavnou pistolí tam, kde je chceme mít.

Kdo chtěl, mohl si přáníčka ještě ozdobit pomocí razítkovacích barev a voskovek. To je také zábava, protože razítkovací barvy pak máme vždycky úplně všude. Tvoření bylo zážitkové, hodně jsme se nasmáli a vzali si práci i na doma.

Na příště máme naplánované tvoření z čajových sáčků – tahle tvořivá dílna proběhne v červnu. Máte chuť tvořit s námi? Sledujte náš TOTEMový rozcestník a zarezervujte si místo: 777 343 692, novahospoda@totemplzen.cz.