Oranžové pírko na cestě za pohybem a angličtinou

Mezi 15. a 19. srpnem se v TOTEMu Bolevec konal příměstský tábor s označením Oranžové pírko, které je výstižné především díky zápalu letního počasí, které ho doprovázelo. Tábor byl zaměřený na pohyb a angličtinu, což některým může připadat jako zvláštní kombinace, ale my vám dokážeme, že k sobě ladí velmi dobře.

Komunikační hry s evropskými dobrovolnicemi

Velkými pomocnicemi během tábora pro nás byly evropské dobrovolnice Emma z Německa a Bea ze Španělska, které si pro táborníky na každý den připravovaly zajímavé hry na seznamování se mezi sebou, uvádění, ale i zakončování jednotlivých dnů. Ruku v ruce s tím se staraly o neustálý přísun angličtiny do rozhovorů a přátelské atmosféry během celého tábora.

Jazykové workshopy

Pro zahřátí mozkových závitů, oživení zaprášené slovní zásoby i pro nabytí nových znalostí byl týden proložený zajímavými jazykovými workshopy, zaměřenými především na spolupráci ve skupinách a společné prezentaci nápadů. Přemýšleli jsme nad tématy, jako jsou olympijské hry, první pomoc, zeměpis a další.

Přeci nebudeme celý den v domě…

Pro zpestření dne a zapojení pohybu k angličtině byla odpoledne věnovaná zážitkovým trasám, naučným stezkám, turistickým okruhům a vycházkám se sportovními hrami a jinými pohybovými aktivitami.

A něco navíc…

Co by to bylo za tábor, kdyby nebyl ozvláštněný něčím netradičním? To nevíme, protože se nás to netýká… Během týdne se účastníci mohli těšit z výletu do ekocentra ve Spáleném Poříčí, interaktivního workshopu se záchranářem, který se podělil o své znalosti z první pomoci, a z několika klidných kreativních aktivit.

Zní to dobře? Na fotografiích to vypadá ještě lépe, podívat se můžete na galerii níže…