Kde pomáhají „mentoringové programy“?

Mentoringové programy pro děti a jejich volný čas nabízíme v TOTEMu od roku 1999.

 Už více než 20 let pomáháme dětem, které hledají kamaráda se společnými zájmy, které potřebují pomoc ve škole, které zatím nenašly to, co by je opravdu bavilo, na které dospěláci doma nemají moc času a které se někdy necítí dobře ve své třídě či jiných kolektivech…

Dítě u nás například může najít velkého kamaráda, se kterým bude chodit venčit psa, když doma nemůže mít vlastního, kamaráda, který mu pomůže s doučováním, kamaráda se kterým může hrát fotbal nebo pouštět draky, kamaráda, kterému se může svěřit a který mu pomůže vyřešit problém, který ho trápí.

Dítě také může chodit do KOMPASové skupinky, což jsou každotýdenní setkávání stálé skupinky dětí, kde se děje spousta báječných věcí „od každého trošku“. Po celý rok s námi může chodit na výlety a výpravy v okolí Plzně,  na které může přibrat i mamku s tátou nebo babičku. A v létě i na podzim si může vybrat některý z našich příměstských nebo pobytových táborů.

 Kdo nechce chodit nikam pravidelně, může zkusit náš TOTEMový KLUBÍK.

KLUBÍK je prostor pro děti z I. stupně ZŠ, které nemají s kým si udělat úkoly, popovídat si nebo potřebují vysvětlit či zopakovat učivo ze školy. KLUBÍK  probíhá v TOTEMu v Kaznějovské 51 v Plzni Bolevci 1x týdně každou středu a trvá od 16:00 do 18:00hod. Dětem se věnují dobrovolníci a dobrovolnice, kteří rádi pracují s dětmi. KLUBÍK vytváří i další bezpečný prostor pro děti, kterým se rodiče nemohou z různých důvodů odpoledne věnovat, a které nechtějí trávit svůj volný čas např. na ulici, hraním her na PC či jiným způsobem, ale hlavně samy. Kdo si nechce psát úkoly, může si zahrát „deskovky“, číst, kreslit a hlavně najít nové kamarády.

 Všechny tyto věci pro naše děti můžeme dělat nejen díky podpoře našich skvělých dobrovolníků, ale hlavně díky pomoci našich úžasných podporovatelů donátorů. A tak bychom za naše děti chtěli poděkovat Nadaci Terezy Maxové, Nadačnímu fondu Albert, Statutárnímu městu Plzeň a jeho Městským obvodům 2,3 a 4, Plzeňskému kraji a MVČR.