Březnové ohlédnutí

Také v březnu jsme měli v doubraveckém TOTEMu napilno a proběhla řada krásných akcí. A v této souvislosti bychom rádi vyzdvihli práci našich seniorských dobrovolníků.

První březnový den proběhla v TOTEMovém domečku premiéra pravidelných setkání u kávy a během měsíce jsme se potkali ještě jednou. Tato setkání si vzaly na starost naše dvě seniorky Marie a Jaroslava. Pokud máte chuť se k nám někdy na příjemné neformální popovídání si nad šálkem kávy či čaje přidat, termíny vždy najdete v našem rozcestníku.

Naším dalším seniorským dobrovolníkem je Jarda, a ten si tento měsíc připravil výlet z Libákovic do Blovic. Paní Helena alias „babička Helča“ opět vařila s dětmi na oblíbeném workshopu pro nejmenší. Na DobroTvoření se sešly ženy, které nám pomohly vyrobit dárky na dobročinný jarmark v plzeňské 50. MŠ a přispěly tak svým umem na dobrou věc. Jarní tvoření a zdobení vajíček formou falešného patchworku si pro nás připravila paní Dana, cestovatelským promítáním o Albánii nás provedla paní Jarmila a Literárním čajem o páté pan Jiří. V průběhu března jsme také uspořádali pět mezigeneračních setkání – navštívili jsme družinu v ZŠ Plzeň-Újezd a mateřské školy v Topolové ul., Ruské ul. a ul. Družby. Těchto akcí se zúčastnilo 11 skvělých seniorských dobrovolníků. Na řadě akcí nám hlavně s občerstvením a v zázemí pomáhala paní Ludmila.

Vás všech, kteří věnujete svůj čas a energii a jdete do toho s námi, si moc vážíme a děkujeme!