TOTEM pořádal pro Krajskou radu seniorů PK Sportovní hry seniorů

Ve středu 17.5.2023 jsme za TOTEM pořádali Sportovní hry seniorů Plzeňského kraje, jejichž přípravou nás pověřila Krajská rada seniorů Plzeňského kraje.

Do soutěže se přihlásilo celkem11 družstev, tedy 55 účastníků – soutěžících, náhradníků, rozhodčích a fandit svým favoritům při sportovním zápolení přijeli i další hosté, přátelé a rodina. Týmy přijely z různých koutů Plzeňského kraje, z Křimic, Domažlic, Hradce, Klatov a Plzně.

První část dne probíhala v Hokejbalové hale ve Žlutické ulici, kde pod vedením Hokejbalového klubu
a za asistence studentů Církevní ZŠ a SŠ Plzeň probíhalo deset soutěžních disciplín, např. Pétanque, Hod tenisovým míčkem, Lukostřelba, Hod šipkami, Střelba na florbalovou branku, Chůze na 550 metrů, atd.

Druhá část programu se pak odehrála na půdě TOTEMu, kde nás kromě slavnostního vyhlášení výsledků a předání krásných dárků sportovcům čekalo vystoupení Dětského pěveckého sboru Jiřičky Plzeň pod vedením sbormistryně paní Procházkové.

Hry probíhaly pod záštitou Rudolfa Špotáka, hejtmana Plzeňského kraje, Romana Zarzyckého, primátora města Plzně a Ing. Ivany Bubeníčkové, starostky městského obvodu Plzeň 1.

A jak to tedy dopadlo?

V kategorii ženy se utkalo devět týmů: 1. místo získaly ženy z Městské rady seniorů města Domažlice, 2. místo KAS Dora Plzeň a 3. místo pak tým TOTEMáci.

V kategorii muži se přihlásily pouze dva týmy: 1. místo získali muži z Městské rady seniorů města Domažlice, 2. místo pak Odborové sdružení Čech, Moravy a Slezska.

Krajská rada seniorů z vítězných družstev postaví svůj tým, který bude hájit krajské barvy na Sportovních hrách seniorů ČR v červenci letošního roku v Ostravě.

 Za TOTEM máme velkou radost ze třetího místa týmu z Bolevce i z krásného umístění našeho dalšího družstva TOTEM Doubravka.

Naše poděkování patří…
…pracovnímu týmu TOTEMU, studentům a dobrovolníkům za precizní organizaci akce
…Josefu Kadaněmu a Hokejbalovému týmu za pomoc s organizací sportovní části
… studentkám a jejich pedagožce z Církevní ZŠ a SŠ Plzeň, které zabezpečily hladký průběh celého soutěžního dne od registrace týmů po rozhodování sportovních disciplín a pak pomoc se zajištěním slavnostního vyhodnocení
… našim partnerům, tedy Plzeňskému kraji, městu Plzni a Městskému obvodu Plzeň 1 za krásné dárky pro všechny zúčastněné

Napsali o nás: na webu Plzeňského kraje, kde najdete i první fotografie ze sportovní haly.