Ocenění pro dvě dámy z TOTEMu

Rádi bychom s vámi sdíleli radost a hrdost nás z TOTEMu, že máme možnost se potkávat s tak úžasnými a inspirativními osobnostmi. Cenu Rady vlády pro seniory a stárnutí populace 2023 za 1. místo v kategorii „profesionál“ získala Miroslava Kudrnová, lektorka a koordinátorka aktivit pro seniory v TOTEMu. Slavností předání ocenění vítězům jednotlivých kategorií proběhlo na Fóru rodinné politiky 12. 10. 2023 v Hradci Králové (záznam z předávání ocenění).

Paní Mirka pracuje v TOTEMu na poloviční úvazek, přičemž vede kurzy trénování paměti, kurzy cvičení pro seniory, nácviky a vystoupení s pěveckým sborem Jamáček, organizuje činnost středečního klubu pečení Dobroty z kuchyně i pátečního klubu Rukodělky. Dále vede seniorský dobrovolnický klub Letokruhy, domlouvá koncerty a vystoupení sborů (nejen) v plzeňských domovech seniorů. Propojuje seniory a klienty plzeňského Domu na půl cesty Bojka nebo jako certifikovaný lektor obstará hodiny muzikoterapie, natáči videorecepty na TOTEMový youtube kanál nebo se s dobrovolníky postará o údržbu a přesazování kytek v celé bolevecké budově. Zaslechnete ji aktivně zpívat ve sboru Kost a Choroš nebo uvidíte tančit v souboru orientálních tanců.

O několik dnů dříve – 28. 9. 2023 získala významné ocenení Stříbrnou medaili předsedy Senátu Anna Stejskalová, TOTEMová seniorská dobrovolnice (záznam z předávání ocenění).

Anička byla dlouhodobou předsedkyní Vozíčkářů Plzeňska, je neúnavnou účastnicí všech charitativních běhů organizovaných v dosahu jejích „galusek“ a ženou, která ve svém bohatém životě nachází i prostor pro pomoc potřebným. Paní Anna je člověk s otevřeným srdcem, který je pro mnohé lidi nejen oporou, ale i nesmírnou inspirací k nesobeckosti, obětavosti a radování se ze života.

Moc oběma dámám gratulujeme! Jsme moc rádi, že máme čest spolupracovat a potkávat se s takto úžasnými osobnostmi. Jsou pro nás všechny velkým příkladem a motivací nejen v pracovním, ale i v osobním životě.

Přejeme Mirce i Aničce hodně zdraví, energie a ať se jim ta radost a láska, kterou kolem sebe rozdávají, vrací hojně zpět.