Procházky, popovídání se staršími lidmi aneb Hledáme dobrovolníky…

Máte trochu volného času a rádi byste ho využili smysluplně při pomoci ostatním? Pak právě pro vás jsou následující řádky… V poslední době se na nás obrátilo hned několik seniorů, kteří uvítají vaši podporu a společnost. Několik různých s lidí s různými osudy, kterým by vaše pomoc přinesla trochu radosti a rozptýlení z jejich osamění, větší jistotu při pohybu venku nebo aspoň drobnou úlevu od starostí… Pomůžete?

Procházky se seniorkou, popovídání, doprovod na nákup v Plzni na Skvrňanech

Ozvala se nám paní (82 let), která žije sama v bytě v Pecháčkově ulici na Skvrňanech. Jak to tak s věkem bývá, zdraví už dosluhuje a potřebuje kolem sebe větší a větší péči. Je to diabetička, léčí se na tlak, se srdcem, s očima atd. Jelikož má její dcera rodinu s menším dítětem a práci s nepravidelnou pracovní dobou, někdy se cítí osamělá.

Hledáme někoho, kdo by ji občas doprovodil ven na krátkou procházku (potřebuje se hýbat a bojí se pádu), 1x týdně doprovodil do Alberta nebo Penny na nákup a v případě nutné kontroly u lékaře doprovodil občas k lékaři anebo si s ní jen trochu popovídal.

Popovídání, doprovody do knihovny/kavárny pro paní z Bor

Hledáme dobrovolníka pro paní žijící v Plzni na Borech. Paní je po otřesu mozku a rodinu má v zahraničí. Hledáme tedy někoho trpělivého, kdo paní vrátí zpět do sociálního života. Bude se s ní pravidelně 1x v týdnu scházet, doprovázet jí do knihovny nebo do kavárny na kávu a stane se jí parťákem a přítelem. 

Procházky se seniorem, popovídání v Plzni na Borech

Na krizovou linku volala paní, seniorka 75 let, která se stará doma o nemocného manžela, který má velké problémy s chůzí. Je na starost o manžela sama a potřebovala by někoho, kdo by jí občas vystřídal a s pánem si promluvil, aby ona mohla jít třeba na procházku. Případně pomohl paní vyvézt pána ven na procházku s pomocí schodolezu (paní ho má, ale nedokáže na něm pána uvézt).

Popovídání se seniorkou z Plzně Košutky

Byla za námi paní, která má 98letou maminku s amputovanou dolní končetinou, se kterou bydlí v ulici U Jam a stará se o ni. Paní by potřebovala 1x týdně cca na 5-7 hodin vystřídat od dobrovolníka, aby si mohla zařídit různé věci. Dobrovolník by si se seniorkou povídal, případně jí dopomohl na toaletu. Paní je ochotna tuto službu i zaplatit.

V případě, že vás nějaký z nabízených inzerátů zaujal a rádi byste věnovali svůj čas a energii ostatním, kontaktujte asistentku koordinátora dobrovolnictví: Mgr. Dana Gajdošíková, tel. 608 744 912, e-mail: gajdosikova@totemplzen.cz nebo dobrovolnik@totemplzen.cz. DĚKUJEME ZA POMOC.