Březnové ohlédnutí

Čtvrtka roku je za námi, to to letí! Pojďme si připomenout, co jsme spolu v březnu zažili… S nastupujícím jarem jsme se „podívali na zoubek“ přírodě a dozvěděli se spoustu zajímavostí v Západočeském muzeu na krásné výstavě Bezobratlí kolem nás. S Jiřím Hlobilem jsem vyrazili na procházku spojenou s návštěvou Domova pro seniory sv. Jiří, kde jsme se kochali obrazy podbrdského malíře Václava Šestáka. S Luckou Zýkovou jsme si zopakovali komentovanou vycházku plzeňskými zákoutími a prozkoumali tak zase kousek Plzně. Vyrazili jsme i na delší výlet, který si pro nás připravili Jarda a Blanka Sobotovi, obdivovali krásy jarní přírody a užili si společný čas. Naše kroky vedly z Letin do Blovic.

Otevřeli jsme pro vás Klub mölkky, kde se sešla fajn parta lidí, kteří se budou pravidelně každý měsíc při této severské hře scházet. Po delší odmlce jsme u  nás přivítali na přátelském a inspirativním setkání JUDr. Janu Lexovou, se kterou jsme si povídali např. o tom, co dává smysl našemu stáří nebo co můžeme ve svém věku předávat jiným lidem. Šikovné ruce našich skvělých seniorek se v březnu činily. Pod vedením Dany Havránkové vyráběly ženy při jedné z dílen krásné velikonoční slepičky, při druhé, tzv. DobroTvoření, tvořily dárečky na charitativní jarmark v 50. MŠ. Ten se konal o několik dní později a zapojil se nejen doubravecký TOTEM, ale i všechny děti ze školky a sešlo se zde spoustu krásných výrobků na prodej. Celkový výtěžek půjde na dobrou věc. Na atmosféru z této akce se můžete podívat zde.

Samozřejmě jsme také cvičili tělo i mozkové závity, povídali si u kávy, sešli se při společenských hrách, „cestovali“ s Jarmilou Kriegerovou do rozkvetlého a romantického Německa a naučili se nové fígle se svými chytrými telefonech.

Dvakrát se sešli děda a babičky s dětmi ve školce a na konci března jsme již společně vyrazili na TOTEMovou zahrádku, kam už jsme se všichni moc těšili. Tento měsíc jsme se po nějakém čase také potkali s dětmi a jejich rodiči na Jarním tvoření, které se konalo na ZŠ Plzeň Újezd (fotečky z této akce k vidění zde).

Na viděnou v dubnu, moc se na všechny těšíme!