Dubnové ohlédnutí

Duben nám přinesl spoustu hezkých setkání. Po zimě jsme se opět „sešli u lavičky“. Vyrazili jsme na Homolku, udělali jsme si kratičkou procházku a naše setkání a povídání zakončili u dobrého kafíčka. Akce byla a je určena lidem, kteří by rádi vyrazili ven, ale nechtějí jít sami a zároveň se necítí na delší vycházky. Příště náš čeká zase jiné místo a na všechny už se moc těšíme.

Spolu s babičkami a naší dobrovolnicí Lenkou Skopovou si užily děti vaření a společně ukuchtily velké dobroty. S Jiřím Hlobilem jsme tentokráte vyrazili na Literární čaj o páté netradičně do Západočeské galerie, kde nás čekalo příjemné povídání nad knihou Máša bez opony, jejíž autorkou je úžasná dáma, paní Marie Caltová, která na tomto setkání samozřejmě také nechyběla. Společně jsme vyrazili také do Prahy k letohrádku Hvězda a samozřejmě se sešli i na dalších našich rozcestníkových akcích, kurzech a klubech, které pravidelně pořádáme.

Od poloviny dubna se opět začal každý týden scházet Zahradnický klub – skupinka seniorů, kteří se o TOTEMovou zahrádku s láskou a péčí starají. Zahradu také navštívily děti ze školky a spolu s dědou a babičkami zde strávily dvě moc fajn dopoledne.

Do Dnů dobrovolnictví jsme se zapojili s akcí DobréTvoření, při kterém jsme šili míčky – výtěžek z nich půjde na podporu konkrétních dvou postižených dětí. Druhou akcí, kde naše seniorky pomohly, byla „brigáda“ v Uzlíku, komunitním centru pro děti, kde se připravovala a upravovala jedlá zahrada.

Na viděnou na květnových TOTEMových setkáních!