Květnové ohlédnutí

Co nám přinesl máj, lásky čas? Kromě našich stálých oblíbených aktivit, jsme si např. v květnu poprvé zacvičili Čchi-kung a harmonizovali jsme energii v našem těle. Pod širým nebem, pod vedením paní Ilony Muchnové, v Habrmannově parku. Kromě seniorek se k nám přidaly také děti z nedaleké školy.

Společně jsme také vyrazili na několik výletů a vycházek. Jednou do rozkvetlé Prahy a na Petřínskou rozhlednu, na výlet z Mirošova do Šťáhlav, který si pro nás připravili manželé Sobotovi, nebo po Plzni, kde jsme si s Mgr. Jiřím Hlobilem prošli malebnou Bezovku, jednu ze dvou plzeňských památkových zón. Při našich dvou cestovatelských promítáních s Hankou Soukupovou a Jarmilou Kriegerovou jsme zavítali do Indie a na slunnou Sardinii. Uzdu naši fantazie jsme popustili na tvořivé dílně Aleny Bufkové, kde jsme zdobili různými technikami prázdné šnečí ulity.

Také na TOTEMové zahradě to žilo. Konala se zde již tradiční Burza zahradních rostlin, pečovali o ni zahradníci v Zahradnickém klubu, společně se babičkami a dědou se tu scházely děti ze školky.

Doubravečtí TOTEMoví senioři se také zúčastnili letošního rekordního ročníku Sportovních her seniorů Plzeňského kraje, naši dobrovolníci přiložili ruku k dílu na akci Hravá rodina v Knihovně města Plzně.

Radost, fandění, společný čas při severské hře mölkky si užily děti z újezdské družiny společně s „našimi“ ženami a studentkami, které nám s akcí vypomohly.

Byl to zase měsíc plný krásných setkání a my se na všechny moc těšíme v měsíci příštím!