Tříkrálový koncert sboru KOST

Na začátku nového roku, konkrétně 5.1.2020, pořádala obec Líně a Spolek pro všechny, z.s. již tradičně Novoroční koncert Tří králů. Koncert zahájily svátečními skladbami Mgr. Lenka Kozderková, profesorka mezinárodní Pražské konzervatoře hrou na příčnou flétnu a Eva Vogltanzová, kantorka hry na kytaru při ZUŠ Stod vynikající hrou  na kytaru. Po jejich nádherném vystoupení mezi publikum přišli tři králové a podarovali je zlatými dukátky, pochopitelně čokoládovými, což všechny moc potěšilo.

Ve druhé části koncertu vystoupil pěvecký sbor KOST při TOTEMu Plzeň v čele s výbornou dirigentkou a hudebním doprovodem na klavír. Na začátku vystoupení soubor zazpíval několik koled a svých oblíbených písní se sólisty a hlavně Tříkrálovou koledu, kterou si se sborem s chutí zazpívali i návštěvníci koncertu.

Na závěr koncertu si soubor KOST připravil Českou mši půlnoční od Jana Jakuba Ryby, při které jako hosté vystoupili Barbora Janečková (soprán) a mladý student konzervatoře Jiří Šlégr (baryton). Tato mše je opravdu nádherná, melodická a publikum bylo nadšené. Dojetí, slzičky i velký potlesk na konci skladby byl jistě pro účinkující dostatečnou odměnou. Tak skončilo jedno nevšední nedělní odpoledne a těšíme se někdy příště na viděnou – nebo na slyšenou?