Plzeň mám rád! Pivo i město…

I to jste se mohli dozvědět na besedě Na kus řeči s…, která proběhla v pondělí 24.2.2020 v TOTEMu v Bolevci. V sále nezůstala ani židle volná a celých 90 posluchačů hltalo každé slovo našich vzácných hostů: pěvkyně Radky Sehnoutkové a člena činohry Jana Maléře, které do TOTEMu přivedl a velmi mistrně uváděl a zpovídal Stanislav Jurík, moderátor Českého rozhlasu Plzeň 1.

Během odpoledne jste mohli slyšet, že Radka Sehnoutková by byla bývala letuška, kdyby měla o 5 cm víc a Jan Maléř toužil být fotbalovým brankářem. Krásná show plná smíchu, historek a nádherné energie nám všem ukázala, že svět, rozhodně ten kulturní, by v tom případě byl mnohem chudší. Hosté si povídali o tom, jak pracují s trémou, jaké to je mít kořeny v jiných koutech České republiky, prozradili, které místo v Plzni mají rádi a proč. Společné vystoupení pak bylo  v závěru zakončeno písní „Sbohem galánečko“ a při zpěvu dvěma vyškoleným hlasům našich hostů statečně pomáhal nejen moderátor, ale celé publikum v sále.

Děkujeme za krásný zážitek a těšíme se na další pokračování pořadu, tentokrát se „zuřivými reportéry“ – legendou rozhlasové žurnalistiky a čerstvým sedmdesátníkem Jiřím Blažkem a jeho o generaci mladším následovníkem Lukášem Milotou. Jste srdečně zváni.

Fotografie z akce najdete zde.