Setkání se skokanem Pavlíkem aneb vzdělávání na úrovni a přitom se vtipem

Dne 11. června vyrazila skupina s Janem Hajšmanem poznávat další kousek Plzně v rámci tématu Akademie třetího věku Příběhy plzeňských míst. Vycházka nesla nevšední jméno „Kam i císař pán musel pěšky“.

Víte, který císař vyšel na kopec Chlum, aby se mohl porozhlédnout po okolí? Jak se jmenoval razící štít tunelu pod Chlumem? Jaká byla nejznámější filmová role újezdského sedláka Jana Šůse? Jak byla dopravována voda do nově postavené chaty na Chlumu? To všechno a další se dozvěděli senioři z TOTEMu.

Účastníci se pod bývalým skokanským můstkem setkali tváří v tvář se skokanem Jaroslavem Pavlíkem, který vyhrál skokanské závody na Chlumu v roce 1942 nejdelším skokem dlouhým 28 m.  Zkrátka, vzdělávat se dá i zábavnou formou a společně s partou podobně naladěných lidí. Přesvědčte se ve fotogalerii zde. Podobně připravujeme všechny aktivity v TOTEMu, v létě bude možnost si leccos vyzkoušet, přijdete? Více v letním TOTEMovém rozcestníku, který vyjde 22.6.2020.

A pokud vás zajímají odpovědi na otázky v textu výše, tady jsou: František I., Viktoria, šafář a kočí v pohádce Tři oříšky pro Popelku, v sudu na vozíku taženém psy.