Mezigenerační městská zahrada

Kolem doubraveckého TOTEMového domečku vznikla mezigenerační městská zahrada. Jejím cílem je aktivně naplňovat filozofii všech poboček TOTEMu jako místa SETKÁVÁNÍ SE.

Je nejen prostorem k zahradničení a mezigeneračnímu dialogu mezi dětmi a seniory a vzájemnému obohacení, ale i výukovým prostorem a příležitostí ukázat, jaké rostliny lze pěstovat i jak je zužitkovat a místem nejrůznějších akcí pro širokou veřejnost.

Zahradnický klub

Kolem zahrady se vytvořila skupina seniorů z řad TOTEMových klientů, kteří se pravidelně každý týden schází a zahradu obhospodařují. Cílem první sezóny v roce 2020 bylo vyzkoušet si pěstování  konkrétních plodin na daném místě, starat se o pozemek, sdílet své…

Spolupráce s mateřskou školou


Akce spojené se zahradou

Mimo pravidelných aktivit, které se na zahradě konají (mezigenerační zahradničení dětí a seniorů a Zahradnický klub), poskytuje zahrada také možnost konání jednorázových akcí a příjemné prostředí pro naše klienty.

Proměny zahrady


Loga podporovatelů

Tento projekt a TOTEMové zahradničení dlouhodobě podporuje Nadační fond Zelený poklad. Tento projekt vznikl díky podpoře z grantového programu Zelené oázy, který vyhlašují Nadace Partnerství a společnost MOL Česká republika.   Moc děkujeme.